Преподаватели

Преподаватели на събитието

Loukas & Giogria 2023

Лукас Балокас и Джорджия Происку

Лукас Балокас и Джорджия Происку са посетили първия си клас по танго през 2000 г. Оттогава и до днес животът им е свързан с този танц. Те непрекъснато работят с някои от най-известните учители по танго и са прекарали дълго време в Буенос Айрес, който престой е изиграл водеща роля в тяхната танцова култура и еволюция.

 

След години на практикуване и изследване на полетата на импровизацията и хореографията, те са развили личен стил. Характеристиките на техния танц са музикалността, скоростта, промените в динамиката на движението и интензивните драматични елементи. Те обичат да си играят с класическата музика както и съвременните форми, смесвайки ги.

 

Тяхното обучение се основава на разбирането на основните танцови елементи, предоставяйки на учениците си необходимите инструменти за създаване на свой собствен танц чрез забавен метод.

 

Лукас и Джорджия се считат за една от двойките, главно отговорни за разпространението и установяването на танго общността в Гърция. Повече от 15 години те преподават в големите гръцки градове, като поддържат редовна студентска база в собственото си студио за танго в Атина (Tangofix). В същото време те участват във важни фестивали в Европа и Азия. Всяка година те представят работата си в семинари в и извън страната, участват и в много театрални и сценични постановки, като членове на различни танцови компании.

Уроци с Уроци с Лукас и Джорджиа:
  • WS1 Paradas and adornos. Spicing up the typical movement of leader and follower /ALL LEVELS/
  • WS2 Followers’ sacadas. Practical ways to create sacadas for our followers from typical positions /INTERMEDIATE/
  • WS3 Sequences with connected ganchos and boleos /ADVANCED/
Carlitos & Agustina 2023

Карлос Еспиноза и Агустина Пиаджио

Карлос Еспиноза е динамичен танцьор в стил „милонгеро“, който танцува през последните двадесет години, започнал от Аржентина и Чили и впоследствие преподавал на стотици фестивали и семинари в Европа, Азия, Южна и Северна Америка, спечелвайки лоялни последователи по целия свят.

 

Едни от първите учители по танго на Карлитос са Карлос Малоун и Серхио Натарио, които са го научили на важността на ходенето.

 

През 1998 г. Карлитос започва да преподава в Аржентина и Чили, а през 2001 г. в Европа. Мълвата бързо се разпространи и от 2004 г. той преподава в Европа почти на пълен работен ден. Когато Карлитос не е на турне, той живее между Сантяго, Чили и Франция, където преподава групови уроци и дава частни уроци на безкраен поток от напреднали ученици, които пристигат ежедневно от цял свят, за да работят с него.

 

Карлитос танцува автентично танго в стил милонгеро в близка прегръдка. Неговият личен танцов стил се характеризира с рядка комбинация от изключителна динамика, дълбока музикалност, енергия, прецизност и много обоснована и елегантна походка.

 

Агустина Пиаджо е млада танцьорка на социално танго. Започва кариерата си като танцьорка по улиците на Буенос Айрес – Аржентина и танцувайки в ресторанти за туристи, които посещават страната, през годините тя започва да пътува из Европа и Азия, преподавайки и участвайки в танго шоута. През последните няколко години тя стана световна шампионка в Световното първенство по танго, категория „Танго писта“. В момента работи в най-големите танго фестивали в света заедно със своя танцов партньор Карлитос Еспиноза.

Уроци с Карлитос и Агустина
  • WS1: Mixed couple technique, construction and adaptation of the position. /ALL LEVELS/
  • WS2: Connection: axis, points of contact, intention and transition of the embrace.  Use of instinct and perception to improve communication in the couple. /ALL LEVELS/
  • WS3: Organization and focus of the dance from a musical point of view /ADVANCED/
  • WS4: Build the dance of two, both active roles and proposing.  Exploration of our own interpretation. /ADVANCED/
  • WS5:  Turns I: Sudden changes of direction during the turn. /INTERMEDIATE/
  • WS6: Turns II: Combination of linear turns and circular turns. /INTERMEDIATE/

Партньори на събитието

Искаме да благодарим на нашите любезни спонсори, с помощта на които това събите се реализира.

Побързай – местата са ограничени!

Не се колебай да запазиш своето място на най-голямото танго събитие за годината.

Ден(а)

:

Час(а)

:

Минути(и)

:

Секунди(и)